harbour 5 crop

Dit jaar gingen Thomas en ik op vakantie in Engeland. We hadden al een tijdje het plan om zijn familie daar op te zoeken.
Thomas zijn vader was Engels en hij ging bijna elke zomer met zijn ouders en broers naar familie in de UK. Het was voor hem ook al een tijdje geleden dat hij daar was geweest dus dit jaar boekte we al vroeg een vlucht naar Engeland. Een heerlijk vooruitzicht voor na mijn afstudeerstress, even zes dagen er tussenuit.

We logeerden bij zijn oom en tante, Peter & Julia, die in Shoreham by Sea wonen. Een prachtige plek in het zuiden van Engeland. We bleven 3 nachten bij hun slapen en gingen daarna door naar Londen.
Thomas heeft veel leuke herinneringen aan Shoreham by Sea. Hij liet mij het oude huis zien waar zijn granny ooit woonde, het strand waar hij als klein jongetje ook kwam en we werden verwend door zijn lieve oom en tante die ons meenamen naar mooie plekken langs de kust.

DSC_0005 crop

harbour 4 crop

de boot op crop

Ze namen ons de eerste dag mee op pad naar Chichester Harbour en we deden een klein boottochtje.
Super leuk om een plek op deze manier te leren kennen. Als je met zijn tweeën reist ben je de eerste dag nog aan het uitzoeken hoe alles werkt en waar je naartoe moet. Maar nu namen Julia & Peter ons gelijk al mee naar de mooie plekjes rondom Shoreham. Het enige dat wij hoefde te doen was genieten en om ons heen kijken. Wat een luxe!

boottochtje crop

We vertrokken iets later dan gepland omdat er nog een grote club bejaarde dames de boot op moesten. Ze werden toegedekt met plaids en reddingsvesten tegen de kou. En onderwel hadden de dames dikke schik. Zo leuk om dan die Engelse taal mee te krijgen. Heerlijk cultuurtje vind ik dat. Het klinkt allemaal zo gezellig en mooi. Ik kan er uren naar luisteren.

boottochtje 2 cropwandelen 2 crophuisies crop

Na het boottochtje zochten we een plek om te picknicken. Julia had belegde broodjes, porkpie en limonade meegenomen en we zaten met zijn vieren op een bankje langs het water te eten. Af en toe kwam de zon doorbreken terwijl ik keek naar de gekleurde huisjes aan de overkant.

IMG_4657

Na Chichester gingen we naar de favoriete Farmers shop van Julia in Bosham. Een winkel vol met verse groenten en fruit en super veel andere lekkernijen. Ik kocht een zakje besuikerde gember en amandelen gehuld in chocola mmmm.

             IMG_4654    IMG_4656

IMG_4658

bosham crop

bosham ices crop
‘S avonds ontmoette ik een van Thomas zijn nichtjes en we gingen met zijn alle uiteten in een pub. De volgende dag gingen we naar Brighton. Alle leuke plekken die we daar zagen laat ik je zien in een volgende blogpost!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s