cafe 2 crop

Op dag twee gingen Thomas en ik naar Brighton. Ik keek heel erg uit naar deze stad omdat ik altijd iedereen hoor zeggen dat het er geweldig is. En ik zag altijd mooie plaatjes voorbij komen van de Brighton pier. Vanaf Shoreham by Sea is het maar een half uur reizen met de bus.

cafe crop.jpg

Onze eerste stop was in een hippe pub genaamd Seven Stars. Ze hadden een ruime keuze aan zelfgebrouwen bier en gin en je kon er fish and chips eten. Dus fish and chips it was!

brighton cropbrighton 4 cropbrighton 3 crop

Eenmaal bij de befaamde Brighton pier was het donker en regenachtig. Er stond een flink wind waardoor ik mijn camera stevig vast moest houden. Dikke golven knalde tegen de rotsen op wat er super fotogeniek uitzag. Ik stond in de aanslag om wat beelden te schieten toen….. mijn camera uitviel. Ik was hem vergeten op te laden arrghhhh!!
Ik baalde van mezelf op dat moment en raakte geïrriteerd. Even later troostte ik me met de gedachten dat we later Engelse taart zouden eten en dat ik vakantie had. Me druk maken om zulke nietige dingen had nu niet zoveel zin. Ook had ik mijn Iphone gewoon bij me.

Ik kan het zo frustrerend vinden dat ik van te voren al helemaal heb bedacht wat ik wil vastleggen en dat ik elk plekje wil fotograferen en dan gaat het in het echt even heel anders. Dan is het een kwestie van je verwachtingen weer loslaten en genieten van het moment. Alleen dat klinkt altijd zo verdomd makkelijk en dat is het niet! Gelukkig zaten we heel snel aan een stuk taart en toen voelde ik me ineens weer beter. Ha, nee natuurlijk niet maar het verzachte de pijn wel iets ;).

IMG_4666

IMG_4685

IMG_4688

Na de Engelse taart gingen we op vintage jacht. Dit vond ik de leukste vintage winkel die ik in Brighton had gevonden Waiste Vintage (3 Gardner St).
Ik wist niet wat ik zag toen ik naar boven liep! Vanaf buiten gezien lijkt het een schattig klein vintage-winkeltje maar als je eenmaal binnen bent en naar boven gaat zijn er verschillende kamers ingedeeld waaronder deze, vol met alleen maar planten.

IMG_4690

IMG_4691

Bij het verlaten van het pand complimenteerde ik de eigenaresse met haar mooi zaak, “Ah thanks love!” was haar reactie. Dan voel ik me helemaal geliefd ook al zeggen ze het tegen jan en alleman. Ik hou van Engeland en hun omgangsvormen.

IMG_4686

Daarna kwamen we in een andere tweedehands walhalla terecht Snoopers Paradise (7/8 Kensington Gardens, North Laine).
Het leek een soort “mijn tafel” zoals we die ik Nederland kennen. Waarbij verschillende ondernemers een hoekje in het pand afhuren om hun eigen spullen te verkopen.
Deze hal stond vol met vintage.  Jammer dat mijn backpack al vol zat en ik alleen handbagage mee terug kon nemen. Maar aan de andere kant ook heel overzichtelijk. Nu kon ik alleen maar kijken.

 

2017-09-13-PHOTO-00006367

Ik ben echt een beetje verliefd geworden op Brighton. Ik wil heel graag nog een keer terug en dan met een opgeladen camera en een extra koffer ;).

‘S avonds gingen we weer terug naar Shorem by Sea waar Julia een heerlijke Engelse maaltijd had gekookt.
De volgende dag gingen we naar Londen, meer daarover zie je de volgende keer!

Ik hoop dat je het leuk vond om onze Brighton trip te zien. Als jij nog goede tips hebt voor een volgende keer Brighton, laat het me weten. Dat vind ik super leuk!

 

 

2 gedachten over “Brighton

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s