pub 3 croppub 2 crop

De laatste fase van onze vakantie in Engeland was LONDEN! Daar verbleven we twee dagen in de wijk Shoreditch en we skipte de meest toeristische plekken.
Wat vond ik dit een machtige stad. Intens maar ook inspirerend. Ik deel de plekjes die ik het mooist vond hier met jou!

De foto’s hierboven zijn gemaakt in de pub The Crown and Shuttle (226 Shoreditch High Street). Thomas en ik lunchte daar op onze eerste dag toen we Shoreditch aan het verkennen waren. Ze hebben een ruime keuze aan zelfgebrouwen craft biertjes van de tap en je kon er lekker snacken. Ik bestelde een salade, een beetje saai maar ik had daarvoor al een mega ontbijt op. Dat is eigenlijk hetgeen dat wij het meeste doen op vakantie: eten en de boel verkennen.
Thomas ging voor een burger, met een biertje uiteraard.

Foto's crop

We verbleven in de wijk Shoreditch in The Hoxton wat echt een aanrader is. Het Hoxton hotel heeft een hippe en luxe uitstraling en een goed restaurant en fijne coffee-bar op de begane grond. De eerste avond hebben we er gegeten en het was heerlijk.
We boeken eigenlijk nooit een luxe hotel en gaan meestal voor een goedkoper hostel. Maar we hadden zin in iets meer luxe en een keer geen gedeelde douches en wc’s. Plus dat het Hoxton niet te chique voelt en een toegankelijke sfeer heeft.
Ze hebben er ook een old school fotoautomat dus daar moest ik natuurlijk in. De eerste keer hadden we nog niet zo goed door wanneer het startte. Dat kun je zien doordat ik daar shine met mijn onderkin, HOT!

markt crop

We liepen door naar Bricklane waar alle vintage pareltjes verstopt zitten en waar je tegen verschillende markten oploopt. Zoals deze overdekte markt met alleen maar eetkraampjes. En we kwamen een bordje tegen met “vintage” met een pijl naar beneden richting een kelder achtige plek.

vinyl markt cropvintagemarkt 3 crop

We belande in een soort grote kelder met alleen maar vintage *HEMELS*. Hier hebben we een tijd rondgelopen en geneusd tussen al het moois. Ik zag zoveel mooie spullen dat ik uiteindelijk maar met twee barettjes ben thuisgekomen omdat ik het simpelweg even niet meer wist. Ik had een blackout door al het leuks. Maar dat was dan wel weer goed voor mijn portemonnee.

Deze Vintage Market is van donderdag tot zondag te bezoeken maar verder kon ik er niet veel informatie over vinden behalve dat het zich aan de Bricklane in Shoreditch bevind. Zodra je ergens een pijl ziet met “vintage” erop weet je dat je goed zit!

vintagemarkt 8 crpothomas struinen vintage cropvintagemarkt 5 cropvintagemarkt 4 cropvintagemarkt 2 cropvintagemarkt 7 cropvinyl crop

‘S avonds hadden we zin in Indiaas en we besloten om te gaan eten bij Dishoom, wat een hele ervaring was. We moesten een uurtje in de rij staan maar het personeel was heel vriendelijk en kwam al aan met chai thee terwijl we aan het wachten waren. We werden super goed geholpen en het eten was heerlijk en betaalbaar. En het interieur is een keer niet typisch Indiaas. Heel sfeervol ingericht met een leuke binnentuin.
Een avondvullend programma maar na een dag wandelen door Londen hadden we best zin om de hele avond op onze kontjes te zitten en voedsel naar binnen te werken.

De volgende dag gingen we weer naar huis maar eerst aten we een mega ontbijt bij The Breakfast Club in Shoreditch. Het interieur zag er geweldig uit, ik bedoel: een discobal met een roze plafond?! Zo mooi. We bestelden allebei een mega Engels ontbijt met pannenkoeken. Ik de vega variant en Thomas de echte met haggis en all.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s